Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Afvallen door lopen
Naast eenvoudig is afvallen door te lopen ook erg effectief. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht hoeft men jiet hard te gaan lopen of een dure sport te gaan beoefenen om gewicht te kunnen verliezen. Men kan lopen bovendien combineren met een groot aantal andere activiteiten en is het zelfs voor mensen, die denken geen tijd vrij te kunnen maken om te gaan lopen, prima mogelijk dit te integreren in hun dagelijkse leven.

Om af te vallen zal men echter meer moeten doen dan alleen wat meer te gaan lopen. Zo zal men tenminste het eetpatroon aan dienen te passen. Maar alleen lopen is uiteraard al een goed begin om gewicht te kunnen verliezen. Voor een groot aantal mensen is het overigens erg lastig om hun eetpatroon te veranderen maar dikwijls is het nog lastiger om meer te gaan bewegen.

De wetenschap heeft vastgesteld dat er weinig verschil bestaat op het gebied van het verbruik van energie op het moment dat men hardloopt of wandelt. Door vijf kilometer te gaan hardlopen verbrandt men immers evenveel energie dan wanneer men die gelijke afstand zou gaan wandelen. Het enige verschil dat men te zien krijgt is de duur dat men be4zig zal zijn. Hardlopend zal men namelijk eerder deze vijf kilometer af hebben gelegd dan als men dat wandelend doet.

Een voordeel van wandelen is overigens voor veel mensen dat men minder snel vermoeid raakt dan bijvoorbeeld bij hardlopen. Verder kan wandelen erg rustgevend werken, zeker wanneer men een drukke baan heeft of te maken heeft met veel spanningen of stress. Men doet zo tijdens het lopen als het ware weer nieuwe energie op om goed te kunnen functioneren terwijl men ook nog eens werkt aan het verliezen van lichaamsgewicht.

Tijdens het lopen kan men nog van alles en nog wat doen. Men kan bijvoorbeeld muziek luisteren of een bepaald landschap bestuderen en eventueel aantekeningen maken. Verder kan men de outfit die men tijdens het lopen draagt zo duur of goedkoop maken als men zelf wil. Hierbij dient men overigens wel rekening te houden dat men goede loop- of wandelschoenen aanschaft.