Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Lopen om gewicht te verliezen
Hoewel er steeds meer mensen zijn die af willen gaan vallen omdat ze een gewicht hebben bereikt dat hun gezondheid in gevaar brengt of dat hun figuur niet ten goede komt, zijn er maar weinig mensen die hier geen problemen bij ondervinden. Niet alleen is een verandering van het eetpatroon erg lastig maar ook het meer gaan bewegen is voor een grote groep mensen een enorme hindernis. Dit heeft met name te maken met het feit dat veel mensen nog altijd denken dat men fanatiek dient te gaan sporten om af te kunnen vallen, maar gelukkig is niets minder waar en kan men ook door stevig door te lopen de nodige kilo’s verliezen.

Door elke dag tenminste een half uur stevig door te lopen (dit hoeft dus geen hardlopen te betekenen) kan men na enkele weken al resultaat zien. Op het moment dat men namelijk een gelijke afstand wandelt als men anders zou hardlopen dan zal men een gelijk aantal calorieën verbranden en dus even snel afvallen. Het enige verschil tussen hardlopen en wandelen is het verschil in tijd dat men te zien krijgt. Zo zal men meeste tweemaal zo snel klaar zijn met een bepaalde afstand wanneer men deze hardlopend aflegt dan wanneer men dit wandelt doet.

Natuurlijk zal men, wanneer men begint met lopen om af te vallen, niet meteen grote afstanden in één keer af kunnen leggen. Om het lichaam aan deze activiteit te kunnen laten wennen dient men dit geleidelijk op te bouwen. Hierbij dient men overigens wel van het begin af aan goede schoenen te dragen om blessures te kunnen voorkomen. Verder heeft men doorgaans geen dure sportoutfit nodig, alleen kleding die lekker zit en waarin men makkelijk kan bewegen is voldoende.

Vast is komen te staan dat lopen om af te vallen doorgaans veel minder vermoeiend is dan bijvoorbeeld intensief gaan sporten of hardlopen. Lopen is dan ook vaker beter vol te houden, zeker voor mensen die moeite hebben om te bewegen of hier niet van houden. Tijdens het wandelen kan men bovendien nog andere dingen doen zoals de hond uitlaten of muziek beluisteren