Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Verbruik meer calorieën tijdens het lopen
Door te lopen kan men al een behoorlijk aantal calorieën verbranden . Dit betekent echter niet dat men dit aantal niet nog verder zou kunnen verhogen. Door bijvoorbeeld tijdens het lopen zo nu en dan wat lichamelijke oefeningen te doen zullen er immers nog meer calorieën nodig zijn om het lichaam van brandstof te kunnen voorzien.

In plaats van zomaar door een bos te gaan wandelen zou men onder andere een gebied op kunnen zoeken waar een speciale trimbaan aan is gelegd. Op de betreffende toestellen kan men dan oefeningen doen waardoor het lichaam extra energie nodig heeft en men dus op de lange duur meer door af gaat vallen. Daarnaast zou men in plaats van een wandeling door een park kunnen kiezen om door het mulle zand van een strand of zandverstuiving te gaan lopen. Hierdoor zal het lichaam meer kracht moeten leveren en dus meer energie gaan verbranden. Het gevolg zal dan eveneens gewichtsverlies zijn op den duur.

Men zou eveneens de keuze kunnen maken om bijvoorbeeld een hond mee te nemen tijdens het lopen en dan van tijd tot tijd het wandeltempo verhogen of zelfs even gaan hardlopen. De afstand die men dan aflegt zou groter kunnen worden omdat men evenveel calorieën verbrandt met het wandelen als met het hardlopen. De tijd die men echter korter bezig zou zijn kan men aan het einde aan de route toevoegen en om zo meer calorieën te verbranden en meer af te kunnen vallen.

Door niet alleen, maar met één of meerdere kinderen, te gaan lopen kan men zo nu en dan een actief spelletje doen zoals onder andere tikkertje of een spel met een bal wat eveneens zal zorgen voor een extra verbranding van calorieën. Men is dan niet alleen ongemerkt bezig met afvallen maar lopen met kinderen is in de regel ook erg gezellig en in bepaalde gevallen ook leerzaam.

Naast het lopen kan men een springtouw meenemen waarmee men na een bepaalde tijd aan de slag gaat. Men wisselt dan dus het lopen af met touwtje springen waardoor het lichaam meer energie (en dus calorieën) zal verbruiken.