Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Lopen om af te vallen
Zodra men heeft besloten op door middel van lopen af te gaan vallen dan is het niet zo dat men direct al een half uur achter elkaar kan gaan beginnen. Men zal eerst moeten zorgen dat het lichaam gewend raakt aan het lopen en daardoor zal men het langzaam op moeten bouwen. Zo kan men bijvoorbeeld de eerste week tien minuten stevig doorstappen met daarna een rustperiode van vijf minuten waarin men langzamer loopt maar niet stil blijft staan.

Na een week kan men dan de tijd die men loopt verlengen en de rustpauze wat korter maken. Op die manier heeft men na enige tijd wel de kracht en het uithoudingsvermogen om een half uur aan één stuk door te blijven lopen. Om af te vallen hoeft men overigens niet per se te gaan hardlopen. Stevig doorlopen is doorgaans voldoende om na een half uur de nodige calorieën te hebben verbrand.

Men kan ervoor kiezen om het lopen individueel te gaan uitoefenen maar ook, wanneer men dit plezieriger vindt, dit in groepsverband te doen. Dit kan bij een vereniging zijn of samen met een groep vrienden of familie. Het voordeel van het lopen in groepsverband om af te vallen is dat men elkaar kan motiveren en stimuleren.

Een ander voordeel dat men heeft wanneer men gaat lopen om af te vallen is dat men geen hoge kosten hoeft te maken voor een lidmaatschap van bijvoorbeeld een sportschool. Verder kan men lopen op vrijwel elk moment van een dag inplannen en kan daardoor ook naast een drukke baan of de zorg voor een huishouden uitstekend worden ingepland.

De kosten die zijn verbonden aan het lopen om af te vallen zijn niet erg hoog omdat men enkel een paar goede loopschoenen aan dient te schaffen en een outfit waarin men gemakkelijk beweegt. Daarnaast hoeft men niet ver te reizen om te kunnen lopen omdat in de meeste gevallen men op elke gewenste plek wel kan gaan lopen. Iedereen heeft in zijn eigen woon- of werkomgeving wel een gebied waar men kan lopen. Hierbij kan men denken aan een park, bos of strand.