Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Loopschoenen kopen
Als je van plan bent om te gaan lopen als training dan moet je goede loopschoenen kopen. Er zijn verschillende punten waar je op moet letten bij het kopen van loopschoenen. Als eerste moeten de loopschoenen meteen comfortabel zitten. Ze mogen nergens knellen en je mag geen duidelijke drukpunten voelen zoals onder je grote teen of bij je hak. Ook moet je loopschoenen kopen met een demping percentage. De demping is belangrijk voor je enkels en je knieën. Als je met je duim in de schoen drukt kun je voelen of er schokabsorberende materialen in verwerkt zijn. Doe de loopschoenen in de winkel aan en maak een stoppende beweging zoals je normaal stopt bij het lopen. Doe dit met de rechter- en met de linkervoet, zo kun je de verhouding loopschoen met voet, enkel en knie controleren. Als de loopschoenen goed zijn voel je geen pijnscheuten of spanningen in bijvoorbeeld je kuiten.

Ook voel je zo het beste of de loopschoenen voldoende stabiliteit bieden. Strakke loopschoenen zijn niet goed maar loopschoenen die te los zitten ook niet. Je mag bij het afremmen niet uit je loopschoenen schieten maar ook niet omslaan of wegschuiven. Maak een complete afwikkel manoeuvre met beide voeten en let op het gevoel van de hielhoogte van de loopschoenen. De hielen zijn vaak de meest risicovolle plek voor blaren. Let op een goed passende hielvorm en goede voering in de loopschoenen. Door verkeerde loopschoenen kunnen verschillende kwalen en blessures ontstaan.

Een van de meeste bekende kwalen die veroorzaakt worden door te strak zittende schoenen zijn likdoorns. Ook kunnen de tenen anders gaan staan door verkeerde schoenen. Bekend is een naar achter liggende tweede teen. Houdt er rekening mee dat bij grote afstanden lopen je voeten kunnen opzetten. Door het kopen van goede loopschoenen voorkom je blessures tijdens het lopen. Vooral enkelblessures worden veroorzaakt door slecht passende- en slecht ondersteunende loopschoenen. Koop loopschoenen die passen bij het loopgebied. Ga je joggen of hardlopen in de vrije natuur of wedstrijdlopen op een baan. Goede loopschoenen zijn tamelijk duur, maar je gezondheid is met geld niet te betalen.