Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Tips om af te vallen afvallen met lopen
Dat veel mensen vandaag de dag te zwaar zijn en eigenlijk beter wat kilo’s kwijt zouden moeten raken is bij de meeste mensen wel duidelijk. Desondanks blijft afvallen iets waar een heleboel mensen het moeilijk hebben. Niet alleen dienen velen van hen hun eet- en drinkpatroon veranderen maar ook zal men bewegen in moeten gaan passen in de dagelijkse gang van zaken.

Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat men elke dag op een bepaalde tijd in de sportschool te vinden moet zijn om daar fanatiek aan de slag te gaan. Door immers elke dag voor de duur van tenminste een half uur stevig door te lopen kan men ook al de nodige kilo’s aan lichaamsgewicht verliezen. Dit brengt niet alleen minder kosten met zich mee maar is bovendien eenvoudiger in te plannen in het dagelijkse leven. Men hoeft immers niet op vaste tijden te gaan lopen. De ene dag zou dit bijvoorbeeld kunnen doen in de middagpauze op het werk terwijl men een andere dag gezellig met de kinderen een strandwandeling gaat maken.

Heeft men moeite met het alleen gaan lopen dan zijn er vaak wel mensen in de directe omgeving die graag mee willen gaan. Op het moment dat men met meerdere mensen gaat lopen dan is men namelijk minder snel geneigd vroegtijdig te stoppen, ook al heeft men het even wat moeilijker. Verder kan men in zo;n geval gezellig een praatje maken waardoor men niet eens merkt waar men eigenlijk voor aan het lopen is. Alleen erop uit gaan is overigens ook wel eens erg prettig omdat men dan heerlijk tot rust kan komen en alle stress, spanningen en eventuele zorgen van de afgelopen dag of dagen van zich af kan zetten.

Naast het dagelijkse half uurtje lopen doet men er verder goed aan op de overige momenten van de dag zoveel mogelijk in beweging te zijn en de trap te nemen in plaats van een lift of op de fiets te gaan in plaats van in een auto te stappen. Zo verbrandt men namelijk nog meer calorieën en zal men tevens nog meer overtollig lichaamsgewicht kwijtraken.