Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Start to run
Bij start to run ligt de nadruk op mensen die nog nooit gelopen hebben. Je leert bij start to run hoe je moet lopen op een verantwoorde manier. Om dit te leren heeft start to run een praktisch gedeelte en een theoretisch gedeelte. Bij start to run loop je- en leer je in groepsverband. De verschillende groepen worden zoveel mogelijk bij elkaar passend ingedeeld. Zo heb je mensen die nog nooit gelopen hebben, maar ook mensen die wel al een beetje conditie hebben opgebouwd. Door de juiste mensen in een groep te plaatsen kun je elkaar stimuleren en ondersteunen als dat nodig is.

Start to run heeft begrepen dat stimulatie een belangrijk onderdeel is om sporten vol te houden. De mensen binnen de groep moedigen elkaar aan om door te gaan of om vol te houden. Veel mensen die bij start to run inschrijven hebben nog nooit aan sport gedaan. Vooral voor beginners is doorzetten gemakkelijker in groepsverband. Elke groep wordt begeleidt door trainers met veel ervaring. Elke theoretische les die je krijgt wordt meteen in de praktijk uitgevoerd. Je leert niet alleen hoe je iets moet doen maar ook waarom. Zo leer je alles over bijvoorbeeld een goede warming up, het gebruik van je spieren en ook waarom een cool down belangrijk is. Maar ook leer je waar je op moet letten bij de aankoop van goede loopschoenen.

Naast werken aan je uithoudingsvermogen, je conditie en stevige spieren leer je ook alles over goede voeding. Door de adviezen te volgen die gegeven worden en meet te doen aan start to run verlies je ook de overtollige kilo’s. De trainingsperiode bij start to run duurt zes weken. Je krijgt een les en training per week. Aan het eind van de training zo geeft start to run de garantie kan iedereen die de richtlijnen gevolgd heeft en alle zes weken heeft meegedaan, minstens drie kilometer hardlopen zonder te moeten stoppen. Het programma start to run is een onderdeel van de atletiekunie. In alle provincies kun je verschillende locaties vinden waar je jezelf kunt inschrijven voor start to run.