Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Voordelen en nadelen van lopen
Het aantal voordelen van lopen om af te kunnen vallen is erg groot. Zo hoeft men niet veel geld uit te geven voor de aanschaf van dure sportkleding of een prijzig sportschoolabonnement. Met enkel een paar goede loopschoenen en kleding die lekker zit tijdens het lopen ko0mt men immers al een flink eind.

Verder kan men op elk moment van een dag gaan lopen en is men dus niet gebonden aan openingstijden van verenigingen. Zelfs het hebben van een drukke baan of een gezin hoeft geen beletsel te zijn om te gaan lopen want men kan lopen eenvoudig inpassen in de dagelijkse bezigheden. Kan men bijvoorbeeld niet na het werk gaan lopen dan doet men dit in een pauze. Na school gaan wandelen met de kinderen is niet alleen gezond voor iedereen het vaak ook erg leerzaam en gezellig.

Als nadeel wordt echter vaak aangegeven dat men naar buiten moet om te kunnen gaan lopen. Men dient dus weer en wind te trotseren en daar heeft lang niet iedereen zin in. Gedurende de tijd van het jaar dat het zonnig is en dat de temperatuur als aangenaam wordt ervaren zijn veel mensen wel bereidt om te lopen maar zodra het gaat regen, waaien of sneeuwen dan houden velen het al snel voor gezien.

Een andere groep mensen ziet lopen niet zitten omdat zij bang zijn voor het ontstaan van blessures. Wanneer men echter goed voorbereid aan de slag gaat zijn deze tot een minimum beperkt. Goede schoenen zijn in de regel de manier om ervoor te zorgen dat men niet geblesseerd raakt tijdens het lopen.

In een aantal gevallen is lopen alleen niet de manier om af te vallen. Men zal in die gevallen ook veranderingen door dienen te voeren in het eet- en leefpatroon. Immers wanneer men meer calorie├źn verbrandt dan men via het eten en drinken binnenkrijgt zal men gewicht kunnen verliezen is dit echter niet het geval dan zal men op gewicht blijven of zelfs weer aan kunnen gaan komen. Een goede balans tussen de voeding en het bewegen is dus van groot belang bij het afvallen.