Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Val je niet meer af door te lopen?
Op het moment dat men niet langer meer afvalt door te lopen dan is waarschijnlijk het verbruik aan energie even groot geworden als de inname van energie via het voedsel. Om nog verder af te kunnen vallen zal men in zo’n geval twee dingen kunnen doen. De eerste optie is om meer energie te gaan verbranden door langer of intensiever te gaan lopen terwijl de tweede manier zou zijn om de inname van calorieën te beperken.

Dit laatste kan men doen door het eet- en drinkpatroon aan te passen door voedingsmiddelen te kiezen die minder energie bevatten. In de regel betekent dit dat men producten met veel koolhydraten of vetten dient te vermijden en over moet gaan op magere producten danwel producten die arm zijn aan vetten of koolhydraten. Sommige mensen kiezen er in een dergelijk geval ook voor om over te stappen op de zogenaamde light producten. Men loopt dan echter wel de kans dat men te veel van deze prioducten gaat gebruiken en als nog veel calorieën binnenkrijgt.

Een andere reden waarom men niet meer afvalt ondanks het feit dat men nog evenveel loopt als toen men nog wel gewicht verloor, is dat men het ideale gewicht heeft bereikt. Dit hoeft overigens niet altijd te betekenen dat men ook het gestelde streefgewicht al bereikt heeft maar dat het lichaam het zo wel voldoende vindt.

Men kan het verbruik van energie nog verder op gaan voeren door gedurende de rest van de dag meer te gaan bewegen in plaats van bijvoorbeeld de lift te nemen gaat men dan via een trap of neemt men niet de auto maar stapt men op de fiets om een boodschap te gaan doen of de kinderen uit school te gaan halen. *

Werkt* dit alles niet, of niet voldoende, maar is men nog lang niet op het idelae gewicht dan kan men het best even bij de huisarts langs gaan om zich lichamelijk te laten onderzoeken. Wellicht heeft men namelijk te maken met een bepaalde aandoening waardoor men minder snel gewicht verlies. Het teveel vasthouden van lichaamsvocht zou dan tot de mogelijkheden kunnen behoren.