Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Coeliakie symptomen
Coeliakie symptomen ontstaan bij mensen die geen gluten kunnen verdragen. Door de overgevoeligheid voor gluten ontstaan beschadigingen aan het slijmvlies van de dunne darm. De coeliakie symptomen die vervolgens ontwikkelen zijn het gevolg van deze beschadigingen. Belangrijke voedingstoffen kunnen niet opgenomen worden, hierdoor ontstaan coeliakie symptomen als een stinkende, bij baby’s- schuimende ontlasting, diarree of verstopping, veel last van winderigheid. De diarree kan chronische vormen aannemen. Bovendien kan men gaan braken en heeft men last van een opgezette buik. Er ontstaat een gebrek aan eetlust waardoor men gewicht verliest. Duidelijker voor een arts is het als je naast coeliakie ook coeliakie van de huid ontwikkeld. Het symptoom van deze huidaandoening is overduidelijk en ontstaat ook door overgevoeligheid voor gluten.

Bij kinderen met coeliakie symptomen kunnen groeiachterstanden ontstaan, en achterstand in de ontwikkeling. Vaak heeft dit gevolgen voor de pubertijd die hierdoor later begint. Hoe later men de coeliakie symptomen ontdekt, hoe erger deze kunnen worden. Ontdekking op latere leeftijd kan coeliakie symptomen veroorzaken als verminderde vruchtbaarheid, osteoporose, spierklachten, zenuwaandoeningen, slaapproblemen en psychische problemen. Doordat niet alle voedingstoffen worden opgenomen door het lichaam ontstaat er een tekort aan vitaminen, mineralen, ijzer en dergelijke. Dit tekort is vaak de oorzaak voor veel van de coeliakie symptomen. De eerste coeliakie symptomen kunnen ontstaan als kinderen granen gaan eten. Soms zijn de coeliakie symptomen vaag- of niet aanwezig waardoor pas op latere leeftijd door de duidelijke coeliakie symptomen de overgevoeligheid voor gluten duidelijk wordt. Sommige artsen zijn er van overtuigd dat een sluimerende gluten overgevoeligheid p latere leeftijd kan *ontwikkelen.

De* ernstige coeliakie symptomen zoals miskramen en botontkalking zijn vaak de complicatie symptomen van een té laat ontdekte- en daarom onbehandelde coeliakie. De reden voor het laat ontdekken kan zijn dat de coeliakie symptomen vaak samen gaan met andere aandoeningen die iemand heeft naast coeliakie. Coeliakie symptomen gaan vaak samen met diabetes, schildklierproblemen of lactose intolerantie. Hoe langer- of vaker de darmwand in contact wordt gebracht met gluten hoe erger de coeliakie symptomen worden. Bij coeliakie moet je een levenlang een glutenvrij dieet volgen om verdere beschadigingen van de darmwand te *voorkomen.
*