Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Meniere symptomen
De ziekte van meniere of het syndroom van meniere heeft alles te maken met het binnenoor en het evenwichtsorgaan. Mensen die meniere hebben, hebben vaak het gevoel dat hun hoofd vol zit. Een aanval van meniere kan je letterlijk en figuurlijk overvallen. De meniere symptomen zijn dusdanig dat in sommige situaties een aanval levensgevaarlijk kan zijn, denk hierbij aan situaties op de weg, in het water en dergelijke. De meniere symptomen openbaren zich het vaakst tussen het dertigste- en veertigste levensjaar. De oorzaak van meniere is nog altijd niet precies bekend al zijn er wel waarschijnlijkheden.

Meniere symptomen komen in de meeste gevallen in de vorm van een aanval. De aanvallen kunnen verschillen in lengte, maar ook in tijdsbestek tussen de aanvallen. Soms duurt een aanval urenlang, maar hij kan ook slechts minuten duren, Ook volgen ze elkaar soms snel op, maar het kan ook tijden duren voor je weer eens een aanval krijgt. Typische meniere symptomen tijdens de aanval is duizeligheid waarbij je lijkt te draaien en het gevoel hebt te gaan vallen, en oorsuizen. In sommige gevallen word men misselijk, moet braken en begint hevig te transpireren. Tijdens de aanval is gaan liggen het beste wat je kunt doen.

Soms nemen meniere symptomen ernstige vormen aan, de duizeligheid kan ervoor zorgen dat je niet meer in staat bent om te lopen, staan, of activiteiten als auto rijden, scooter of zelfs fietsen uit te voeren. Belangrijk na een aanval is rustig bewegen en rustig opstaan omdat bij snelle of plotselinge bewegingen opnieuw een aanval kan ontstaan. Het gehoor is een ander meniere symptoom, geleidelijk aan verliest men het gehoor. Het gehoorverlies begint in een oor met het verlies van lage geluiden. Uiteindelijk raakt men aan beide oren doof. Meniere symptomen kunnen verergeren als tijdens een aanval wordt bewogen, als men in fel licht kijkt, het scherm van de tv of computer. Laat iemand met een aanval van meniere nooit drinken, de kans is groot dat iemand gaat overgeven. Een ander meniere symptoom is angst, door anderen in te lichten kan men je helpen als dit nodig is.