Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Symptomen varkensgriep
De varkensgriep werd in eerste instantie gevreesd maar bleek achteraf toch mee te vallen. De wereldwijde pandemie is uiteindelijk niet gekomen. De varkensgriep duurde achteraf bezien zelfs korter dan een gewone griep. Dat wil echter niet zeggen dat de varkensgriep niet terug kan komen en ook hier, harder toe kan slaan. Mensen met een verminderde weerstand, baby’s en ouderen krijgen vaak een injectie zodra het virus bekend is. Zo voorkomen de artsen dat zijn getroffen worden deer de varkensgriep symptomen of de symptomen van de complicaties die varkensgriep kunnen voorkomen.

De symptomen van varkensgriep zijn niet meteen zichtbaar of merkbaar, dat is ook de reden van de epidemie. Vanaf het moment van besmetting draag je het virus bij je en kun je andere mensen besmetten. De eerste symptomen van de varkensgriep worden zichtbaar na drie tot vijf dagen. Inclusief de dagen dat de varkensgriep symptomen niet zichtbaar waren, ben je acht dagen besmettelijk. De meest bekende symptomen van de varkensgriep zijn de hoge- tot zeer hoge koorts, diarree en overgeven, ademhalingsproblemen, vermoeidheid en vooral heel erg ziek voelen. Ademhalingsproblemen worden net zoals een bijholteontsteking, longontsteking en ontsteking van de luchtwegen gezien als complicatie symptomen bij de varkensgriep. Vooral de longontsteking en ademhalingsproblemen waren schuldig aan de doden die gevallen zijn tijdens de varkensgriep.

Naast de zware en ernstige symptomen kent de varkensgriep ook de normale griepsymptomen als hoesten, loopneus, rillingen en hoofd, spier- en keelpijn. Omdat de gewone griep ook koorts kent wordt de varkensgriep soms niet- of soms te laat ontdekt. Als je in een varkensgriep seizoen zit is het belangrijk om goed op de symptomen te letten. Je kunt niet alleen zelf erg ziek worden van de symptomen die bij varkensgriep horen, je kunt ook mensen uit risicogroepen besmetten. Tot deze risicogroepen horen zwangere vrouwen, baby’s en kleine kinderen. Ouderen en mensen met een verzwakte weerstand of aandoeningen aan bijvoorbeeld het hart of de luchtwegen. Let goed op of je naast de normale griepsymptomen ook symptomen hebt die wijzen op de varkensgriep. Zijn je normale griepsymptomen bijzonder heftig dan kan dit ook op varkensgriep symptomen wijzen.