Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Diabetes symptomen
Er zijn twee soorten diabetes die een paar dezelfde, maar ook andere symptomen hebben. Bij een onderzoek of bij een vermoeden van diabetes wordt dus gelet op de verschillende symptomen die naar de juiste vorm van diabetes wijzen. Er zijn diabetes symptomen bij de type één diabetes en specifieke diabetes symptomen bij een diabetes type twee aandoening. Vroeger was bij diabetes type twee de leeftijd een duidelijk symptoom omdat deze eigenlijk alleen voorkwam bij ouderen. Uit deze tijd stamt de bijnaam ouderdomsuiker. Tegenwoordig krijgen echter ook steeds meer jonge mensen, waaronder ook kinderen diabetes type *2.

Diabetes* symptomen van het type 1 komen het meest voor bij kinderen. Opvallend is de dorst die kinderen hebben en hoe vaak ze naar de wc gaan om te plassen Ook is vermoeidheid bij de kinderen een diabetes symptoom. Ook een diabetes symptoom bij diabetes type 1 is voortdurend honger en toch gewichtsverlies. De adem kan naar aceton ruiken. Als er complicaties ontstaan nemen de diabetes symptomen ernstigere vormen aan. Een diabetes symptoom bij complicaties is slechter zien maar ook slecht genezen van wonden, infecties en nierproblemen.

Diabetes symptomen bij type 2 zijn ook veel dorst- en plassen. Mannen kunnen impotent worden en vrouwen kunnen een witte afscheiding krijgen. De benen kunnen pijn doen, maar ook kan in de benen en armen een prikkelend gevoel ontstaan. Net als bij type 1 kan ook bij type 2 het diabetes symptoom van slechter zien ontstaan. Wondjes genezen niet alleen slecht maar ontsteken ook sneller. Een typisch diabetes symptoom is de vermoeidheid. Bij diabetes type 2 hebben veel mensen bovendien last van jeuk. In tegenstelling tot type 1 verliezen mensen met diabetes type 2 geen gewicht maar moeten ze juist op dieet om af te vallen. Voor een arts is het bloedonderzoek het duidelijkste diabetes symptoom. Voor het bloedonderzoek krijg je bloedsuikerverlagende middelen. Bij diabetes type 1 verandert niets aan de bloedsuikerspiegel bij type 2 zal deze dalen. De diabetes symptomen kunnen bij diabetes type twee lange tijd niet zichtbaar zijn. Voor het voorkomen van complicaties zoals hart- en vaat aandoeningen is dit wel belangrijk.