Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Tekenbeet symptomen
Een teek is een klein beestje dat leeft van bloed. In de meeste gevallen valt een teek nadat hij zich volgezogen heeft van het lichaam af. De meeste mensen merken niet eens dat zij door een teek gebeten zijn. Dit kan wel behoorlijk vervelend worden omdat een teek maximaal na vierentwintig uur verwijdert moet zijn om het risico op ziekten te voorkomen. Te laat- of verkeerd verwijderen van een teek kan complicaties tot gevolg hebben. Normaal gesproken is een symptoom van een tekenbeet niet meer dan een rood vlekje op de huid. Dit verandert als de teek een ziekte overbrengt.

Vooral in het begin zijn de tekenbeet symptomen algemeen, veel mensen krijgen symptomen als hoofdpijn, huiduitslag, spierpijn en/ of gewrichtspijn en koorts. Na een tijdje volgen de symptomen van de ziekte die door de tekenbeet zijn overgebracht, of door het verkeerd verwijderen van de teek. Gaat het verwijderen van een teek niet goed neem dan altijd contact op met de huisarts. Vaak kan een antibioticakuur ergere tekenbeet symptomen voorkomen. Verwijder een teek altijd dicht tegen de huid met een tekentangetje of pincet. Gebruik geen middelen om de teek te verdoven, het risico is groot dat hij de maaginhoud leegt waarin de ziekteverwekkers zitten. Let goed op dat je zelf ook niet in het maagje knijpt bij het verwijderen.

Mocht er toch complicaties komen dan zijn de tekenbeet symptomen duidelijk herkenbaar. Om het rode vlekje van de beet vormt zich een kring die in grootte toeneemt tot een grote ringvormige vlek. Ook kan men pijn krijgen aan spieren en gewrichten, men kan dubbel gaan zien en het gezicht kan scheef trekken. Daarnaast kunnen bij tekenbeet symptomen tintelingen of krachtverlies ontstaan in de ledematen. De symptomen verwijzen meestal naar de complicaties die kunnen ontstaan bij een tekenbeet. In de meeste gevallen is dit de ziekte van Lyme, soms kan ook de Q koorts door een tekenbeet overgebracht worden. Het symptoom bij deze complicatie van een tekenbeet is vooral vermoeidheid. Bij de ziekte van Lyme kunnen nog maanden afwijkingen ontstaan in de gewrichten, in het zenuwstelsel maar ook in het hart.