Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Geelzucht symptomen
Geelzucht is een gevolg van een andere aandoening. Door de aandoening stijgt de hoeveelheid bilirubine in het bloed. Bilirubine is een gele afvalstof die door de afbraak van eiwitten uit de rode bloedcellen ontstaat. De bloedbanen lopen door heel je lichaam. Daarom is vooral de gele kleur die overal kan ontstaan het duidelijkste symptoom van geelzucht. Deze geelzucht symptomen zijn zichtbaar aan de gelige huidskleur die ontstaat en de gelige verkleuring van de slijmvliezen. Hierdoor kan je oogwit en zelfs je tandvlees een geelachtige kleur krijgen. Ook in het darmenstelsel is de aanwezigheid van geelzucht zichtbaar. De symptomen worden door verschillende oorzaken veroorzaakt.

Door een teveel van de gele afvalstof bilirubine kan er een overschot ontstaan in de lever, hierdoor kan de urine een bruine- tot donkerbruine kleur krijgen. Als er een blokkade in de galwegen of de gal ontstaat kan de galvloeistof niet afgevoerd worden waardoor bleke ontlasting ontstaat. Dit symptoom werd vroeger aangeduid als stopverf ontlasting. Ook klagen veel mensen die geelzucht hebben over jeuk. Geelzucht is hoewel het zelf symptomen heeft, een symptoom van een andere aandoening of ziekte. Ook zijn er medicijnen waar je geelzucht symptomen van kunt krijgen. Om de geelzucht symptomen te laten verdwijnen moet de oorzaak gevonden- en behandeld worden. Het zoeken is dus naar aandoeningen die de gal en/ of de lever aantasten. Deze aandoeningen kunnen ernstig en minder ernstig zijn.

Vaak worden de geelzucht symptomen door onschuldige aandoeningen veroorzaakt. De geelzucht en de geelzucht symptomen verdwijnen in dit geval vanzelf weer. Een behandeling bij onschuldige oorzaken voor geelzucht oorzaken is meestal niet eens mogelijk. Veel baby’s ontwikkelen een lichte vorm van geelzucht na de geboorte. Het geelzucht symptoom hier is een gelige huid na ongeveer drie tot vijf dagen. In de meeste gevallen verdwijnt het geelzucht symptoom uit zichzelf na een tot twee weken. Als de geelzucht toeneemt of als dat verwacht wordt nemen de geelzucht symptomen bij de zuigeling af door lichttherapie. Bij onschuldige aandoeningen en zuigelingen verdwijnen de geelzucht symptomen meestal vanzelf. Bij alle andere aandoeningen is de hulp van een arts noodzakelijk en soms van levensbelang.