Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Kaliumtekort symptomen
Kalium behoort tot de mineralen die ons lichaam nodig heeft voor het functioneren van onze organen, maar ook voor de lichaamscellen- en weefsels. Bij een kaliumtekort ontstaan verschillende kaliumtekort symptomen. Deze kaliumtekort symptomen kunnen in ernst toenemen als het kaliumtekort niet aangevuld wordt. De functies die van kalium afhankelijk zijn verminderen, waarna ze uiteindelijk kunnen stoppen. Bij een normaal leefpatroon hoor je in principe voldoende kalium binnen te krijgen. Een verstoring in het kaliumgehalte kan om diverse redenen ontstaan. Bij een kaliumtekort zijn de symptomen snel merkbaar en voelbaar. Vaak ontstaat een kaliumtekort door een ongezond lijn patroon en doen we de kaliumtekort symptomen onszelf aan. Net als bij alle vitaminen en mineralen is het goede gehalte per dag belangrijk.

Een verwarrend kaliumtekort symptoom kan een gebrek aan eetlust zijn. Vooral omdat je een kaliumtekort ook tegen komt bij mensen met eetbuien en mensen die streng lijnen met bijvoorbeeld laxeermiddelen. Zij voelen eten soms als plicht of krijgen een plotselinge eetbui. Door het snel verwijderen van de voeding, verwijdert men ook het kalium waardoor een kaliumtekort ontstaat. Ook een kaliumtekort symptoom dat eigenlijk perfect in het hiervoor beschreven plaatje past, is misselijkheid. De misselijkheid wordt echter meestal niet veroorzaakt door het eten maar door de afvalstoffen die zich ophopen in je lichaam door het kaliumtekort. Veel mensen met een kaliumtekort gaan zich moe voelen en hebben nergens geen zin meer in, ze zijn lusteloos. Door het kaliumtekort kunnen spierkrampen, maar ook spierzwakte ontstaan. Het samentrekken van de spieren en de geleiding van zenuwprikkels worden door het kaliumtekort ernstig verstoord.

Een kaliumtekort symptoom dat gevaarlijk kan worden is een constante hoge bloeddruk. Hierdoor kunnen storingen bij het hart ontstaan. Een kaliumtekort is vaak een symptoom van een andere aandoening zoals boulimie of een nierziekte. Een storing in de stofwisseling kan een kaliumtekort symptoom zijn. Door diarree en veel overgeven kan er teveel kalium uitgescheiden worden. Gemiddeld heeft een mens rond de drie gram kalium per dag nodig om goed te functioneren. Opvangen met supplementen kan een oplossing, maar ook gevaarlijk zijn. Een teveel aan kalium kan een hartstilstand veroorzaken.