Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Paniekaanval symptomen
Mensen die een paniekaanval krijgen kunnen het gevoel krijgen dat ze ter plekke doodgaan. Een paniekaanval kan onverwachts optreden in een situatie die je niet zag aankomen, maar kan ook verwacht worden als je weet dat je in een situatie wordt gebracht waar je angst voor hebt. De spanning wordt bij verwachte paniekaanvallen zo opgebouwd dat de paniekaanval heftige symptomen kan veroorzaken. Deze verwachte paniekaanvallen zijn vaak het gevolg van een fobie. Een onverwachte paniekaanval kan optreden bij bijvoorbeeld een ernstig ongeval of een overval. De paniekaanval symptomen kunnen op het moment van de paniekaanval niet onderdrukt worden. Wel kun je leren om situaties die een paniekaanval stimuleren te beheersen. Hiervoor is veel geduld en professionele begeleiding nodig.

Een paniekaanval kent verschillende symptomen die vaak afhankelijk van de situatie zijn. Mensen die angst hebben om voor publiek te spreken kunnen tijdens een paniekaanval hartkloppingen krijgen, misselijk worden en uit paniek geen woord meer uit kunnen brengen, of geen adem meer kunnen halen. Mensen met pleinvrees kunnen een paniekaanval krijgen als zij naar plaatsen moeten met grote mensenmassa’s. De paniekaanval symptomen bestaan vaak uit de neiging om uit de situatie weg te vluchten, ze kunnen duizelig worden en het gevoel krijgen dat ze flauw gaan vallen, het hart klopt in de keel en men kan pijn in de borst voelen waardoor het lijkt of men een hartaanval krijgt.

Bij een onverwachte paniekaanval kunnen verschillende symptomen optreden. Veel mensen krijgen de drang om uit de situatie weg te vluchten maar kunnen niet meer bewegen. Misselijkheid is een algemeen symptoom bij een paniekaanval. De paniek slaat bij veel mensen letterlijk en figuurlijk om het hart, hierdoor kunnen paniekaanval symptomen ontstaan die lijken op een hartaanval, er kunnen tintelingen ontstaan in de handen of in de benen, men kan pijn op de borst krijgen en een versnelde hartslag, duizelig worden. Men krijgt het benauwd waardoor men het gevoel heeft dat men stikt. Een paniekaanval kan ook ontstaan als je terugkomt op een plaats waar dit al ooit gebeurt is. De angst om opnieuw een paniekaanval te krijgen kan een nieuwe paniekaanval stimuleren.