Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Nierfalen symptomen
Nierfalen kan door verschillende oorzaken ontstaan. Acuut nierfalen kan meestal verholpen worden. Is er sprake van chronisch nierfalen dan zijn de gevolgen meestal blijvend. Hoewel er verschillende oorzaken zijn, zijn de symptomen van nierfalen vaak wel gelijk. Bij acuut nierfalen zijn deze symptomen snel zichtbaar. Bij chronisch nierfalen kunnen de symptomen van nierfalen pas veel later zichtbaar worden. In dit geval zijn er al klachten die ontstaan door de ophoping van afvalstoffen. Bij chronisch nierfalen neemt de ernst van de symptomen toe als er geen behandeling *plaatsvindt.

Een* van de meest herkenbare symptomen bij nierfalen is de verstoring van de vochtbalans waardoor ook zoutproblemen ontstaan. Patiƫnten kunnen vaak minder plassen waardoor het vocht in het lichaam blijft, Als gevolg kan er een hoge bloeddruk ontstaan en soms zelfs hartproblemen. Vocht in de enkels is vaak een duidelijk symptoom in het beginstadium. Ook kan er uitdroging ontstaan, dit merk je aan een droge mond, soms zoute smaak op de lippen, droge slijmvliezen vooral voelbaar in je neus en ogen. Een ander symptoom van nierfalen is bloedarmoede, hierdoor kunnen bijkomende symptomen ontstaan als hoofdpijn, duizeligheid, bleke huid en vermoeidheid. Ook kan door te weinig zuurstof in het bloed een verstoord hartritme optreden. Bij chronisch nierfalen is het aantal rode bloedcellen vaak hoger waardoor bloedstolsels kunnen ontstaan die op hun beurt ook weer voor verschillende symptomen kunnen zorgen.

Door de afvalstoffen in je bloed wordt het lichamelijk functioneren verstoord. Als gevolg van nierfalen hebben veel patiƫnten symptomen als misselijkheid, jeuk, krampen, niet kunnen slapen en geen honger hebben. Vergeetachtigheid en een algeheel gevoel van malaise. In een verder gevorderd stadium worden de nierfalen symptomen steeds ernstiger. De toe- en afvoer is verstoord, hersenen geven verkeerde signalen af voor productie van hormonen, de zuurgraad van het bloed is verstoord. De symptomen van nierfalen kunnen wijzen op osteoporose, spierzwakte en problemen met hart- en bloedvaten. Aan de hand van de verschillende nierfalen symptomen kan de arts het stadium van het nierfalen behoorlijk goed inschatten. Aanvullend onderzoek is nodig om de behandeling van de oorzaak- of de bestrijding van de symptomen vast te stellen.