Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Rodehond symptomen
Rodehond is een infectieziekte die als zeer besmettelijk wordt betiteld. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn als rodehond symptomen gesignaleerd zijn als je niet inge├źnt bent tegen rodehond of zoals het in de medische wereld wordt genoemd, het rubellavirus. Vooral als vrouwen in verwachting zijn is het belangrijk om rodehond symptomen tijdig te signaleren. Op kinderdagverblijven waar veel vrouwen komen met groeiende gezinnen is het risico groter. Geef altijd een waarschuwing richting de ouders bij rodehond symptomen, voor een ongeboren baby kan rodehond gevaarlijk zijn. Zijn er rodehond symptomen gesignaleerd en ben je zwanger neem dan contact op met de huisarts.

Op kinderopvangplaatsen en scholen bestaan meningsverschillen over het thuishouden van kinderen met rodehond. De reden hiervoor is dat rodehond symptomen zich pas weken na de besmetting uiten. Tien dagen voor de eerste rodehond symptomen zichtbaar worden kan een besmet kind anderen besmetten. Vaak heeft besmetting in een groep met kinderen dus al plaatsgevonden voor rodehond vastgesteld wordt. Dat neemt niet weg dat het kind met rodehond ook na de zichtbare rodehond symptomen nog een week het virus kan doorgeven. Vooral op een kinderdagverblijf moet je er rekening mee houden dat de inentingsleeftijd voor de kinderen pas met veertien maanden is.

De eerste rodehond symptomen zijn opgezette klieren in de hals en in de nek, vervolgens kan er koorts ontstaan en gaat men zich hangerig voelen. De symptomen voor rodehond zijn bij kinderen en volwassenen gelijk. Enkele dagen later komen er roze vlekjes. De vlekjes ontstaan op de armen en benen, het bovenlichaam en in het gezicht. In sommige gevallen kan er pijn aan de gewrichten ontstaan. Voor de koorts kan een koortsverlagend middel genomen worden. Heeft men veel pijn aan de gewrichten of soms aan de klieren dan kan een pijnstiller genomen worden. Houd je altijd aan de bijsluiter. Gebruik voor kinderen alleen paracetamol voor kinderen. Is het kind nog klein en heeft het erg hoge koorts of houdt de koorts ondanks de paracetamol aan, bel dan altijd de huisarts. De meeste rodehond symptomen verdwijnen weer binnen een week. De opgezette klieren kunnen langer zichtbaar blijven.