Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Symptomen leverkanker
Bij leverkanker kan er een tumor in de lever ontstaan, de levercellen kunnen aangetast worden of de kanker van de lever ontstaat door uitzaaiing van andere organen. De leverkanker waarbij de levercellen zijn aangetast is de meest voorkomende vorm van leverkanker. De symptomen van leverkanker zijn in het beginstadium meestal nog niet duidelijk. Later ontstaan typische leverkanker symptomen. Bij een tumor in de lever kun je de kanker soms voelen als de tumor groot is. Een tumor veroorzaakt ook soms een doffe pijn. Bij een grote tumor kun je een knobbel voelen rechtsboven in je buik.

De symptomen bij leverkanker kunnen verschillend zijn, zeker als er sprake is van een secundaire leverkanker. Secundaire leverkanker is leverkanker als gevolg van kanker elders in het lichaam, ofwel een uitzaaiing symptoom. Algemene symptomen bij leverkanker zijn geen eetlust meer hebben, verlies van gewicht, zwak voelen en soms is er ook sprake van koorts. Meer typerende symptomen voor leverkanker zijn geelzucht, te zien aan de huid en vooral het oogwit dat geel kleurt en vochtophoping in de buik waardoor de buik opzwelt. Bij leverkanker door tumoren kunnen verschillende leverkanker symptomen ontstaan. De symptomen voor leverkanker zijn sterk afhankelijk van de soort tumor en de grootte van de tumor.

Soms voel je alleen pijn als je slechts licht rechts boven op je buik drukt, dit noemt men drukpijn. Ook kunnen tumoren helemaal geen leverkanker symptomen geven en worden ze ontdekt bij een andere aandoening of onderzoek. Is de tumor kwaadaardig of het gevolg van uitzaaiingen dan ontstaan er duidelijkere leverkanker symptomen. Enkele leverkanker symptomen bij een kwaadaardige- of secondaire tumor zijn weinig eetlust, verlies van gewicht en ook geelzucht. Verdere symptomen zijn het over het algeheel ziek voelen en opzwelling van de buik door ophoping van vocht of het groeien van tumorweefsel. De algemene symptomen voor leverkanker kunnen ook voorkomen bij goedaardige leverkanker- of andere leveraandoeningen. Een afspraak met de huisarts bij verschillende symptomen die op leverkanker kunnen wijzen kan uitsluitsel brengen. Bij een goedaardige tumor verdwijnen de leverkanker symptomen en soms de tumor vanzelf. Bij een kwaadaardige tumor is medische behandeling *noodzakelijk.

*