Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Symptomen maagkanker
De symptomen voor maagkanker kunnen in het begin op andere aandoeningen lijken waardoor maagkanker soms niet tijdig wordt gesignaleerd. Maag kanker komt meestal voor bij ouderen, maar vanaf vijfenveertig jaar is het toch belangrijk om alert te zijn op de symptomen van maagkanker. Bij maagkanker heeft men vaak een onaangenaam gevoel, maar ook pijn boven in de buik. De pijn kan erger worden als je iets hebt gegeten. Ook kan er een afkeer ontstaan voor bepaalde voedingsmiddelen. Sommige mensen met maagkanker hebben symptomen bij het eten zelf, ze kunnen niet goed slikken, het eten blijft voelbaar hangen. In sommige gevallen kan de tumor gaan bloeden waardoor maagkanker symptomen ontstaan als bloed bij de ontlasting of het opboeren of opgeven van bloed.

Bij te laat ontdekte- en behandelde maagkanker kunnen complicaties optreden. De maagkanker symptomen kunnen ernstig zijn. Zo kunnen er ernstige bloedingen ontstaan of kan de maagwand perforeren waardoor ontstekingen in de buikholte ontstaan. Door de tumor kan de voeding niet goed verwerkt worden, hierdoor kunnen te weinig voedingsstoffen bij de organen, spieren en weefsels komen. Als gevolg neemt het functioneren van de belangrijke organen en spieren af. Belangrijke symptomen die niet direct zichtbaar zijn, zijn een gevoel van duizeligheid, zwakte en vermoeidheid. Een tumor kan zo groot worden dat de uitgang naar de darmen geblokkeerd wordt waardoor afstoffen achterblijven. Ook kunnen er uitzaaiingen ontstaan in bijvoorbeeld de twaalfvingerige darm of dikke darm die voor bijkomende symptomen zorgen.

Bloed in de ontlasting, opgeven van bloed, continue buikpijn of erge buikpijn na het eten. Gewichtsverlies en problemen met het darmstelsel kunnen allemaal symptomen zijn voor maagkanker. Veel mensen met maagkanker kunnen bovendien niet- of slecht koffie en kruiden verdragen. Een vol gevoel en misselijkheid kunnen ook symptomen voor maagkanker zijn. Ook na een behandeling kunnen complicaties ontstaan die verschillende symptomen zichtbaar maken. Na een operatie is er risico voor buikvliesontsteking, longontsteking, nabloedingen en infecties. Soms ontstaan symptomen na een langere tijd zoals bij het ontstaan van een fistel. Wacht niet als je symptomen krijgt als pijn, misselijkheid, eetproblemen en duizeligheid maar bel de specialist op voor informatie of raad.