Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Kanker symptomen
Kanker is een ziekte waar tegenwoordig best veel aan gedaan kan worden als kanker maar tijdig herkend, en behandeld wordt. De angst houdt veel mensen tegen om tijdig naar een arts te gaan. Ook is men niet altijd op de hoogte van algemene symptomen die bij kanker voor kunnen komen. Natuurlijk komt kanker in veel soorten voor en is bij elke soort kanker een ander symptoom- of meerdere andere symptomen typerend voor het type kanker. Dat wil niet zeggen dat de algemene herkenbare kanker symptomen niet heel belangrijk zijn.

Een voor de meeste mensen herkenbaar kanker symptoom is afvallen zonder reden. Niemand valt zomaar af zonder lijnen of extra bewegen. Ook bekend als kanker symptoom zijn de moedervlekken. Als moedervlekken veranderen, groter worden of van kleur veranderen, maar ook als moedervlekken bloeden of jeuken moet je de ze laten controleren. Krijg je opeens meer moedervlekken dan kan dat ook een kanker symptoom zijn. Ook andere vreemde vlekjes, bultjes en verdikkingen kunnen kanker symptomen zijn. Vlekjes of bultjes hoeven niet altijd pijnlijk te zijn, vaak zitten ze zelfs alleen maar in de weg. Neem zeker contact op met een arts als je groei ziet of voelt.

Ook in je spijsverteringsstelsel en darmenstelsel kunnen kanker symptomen merkbaar worden. Zo kun je problemen krijgen om je eten door te slikken. Het slikken doet pijn of het eten wil niet zakken. Soms voel je letterlijk dat je eten vastzit. Sommige mannen hebben geen doorgaande stevige straal bij het plassen. Maar over het algemeen kunnen moeite met plassen, vaker plassen, pijn of bloed bij het plassen kanker symptomen zijn. De ontlasting is een prima symptomenwijzer, ook bij kanker symptomen. Een veranderde structuur of kleur maar ook bloed en slijm bij de ontlasting kunnen kankersymptomen zijn. Bij mannen kunnen vergrote of pijnlijke zaadballen een kanker symptoom zijn bij een vrouw bloedingen buiten de menstruatie en ongewone afscheiding. Als je een hoest hebt of hoestbuien die maar niet weg gaan, maar ook als je bloed ophoest of een hese stem hebt die maar niet weggaat, dan kunnen dat kanker symptomen zijn. Ga naar de huisarts.