Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Symptomen HIV
HIV is een verraderlijke infectie die soms lange tijd geen zichtbare symptomen laat zien. Mensen die wel symptomen krijgen na een HIV besmetting denken hierbij vaak niet eens aan HIV omdat deze symptomen op meerdere aandoeningen kunnen duiden. Deze symptomen zijn onder andere verdikkingen bij de lymfeknopen in de lies en in de nek, hoofdpijn, lusteloosheid of koorts. De symptomen voor de HIV infectie komen, als ze zich uiten, meestal pas weken of zelfs jaren na een *besmetting.

Een* arts kan door onderzoek sneller HIV symptomen zien in je bloed. Als je twijfelt aan de mogelijkheid voor een HIV infectie laat dan altijd een bloedonderzoek uitvoeren. Mensen die lange tijd een HIV infectie hebben zonder symptomen en die dit ook niet weten door een bloedonderzoek zullen merken dat op een gegeven moment hun weerstand verlaagt. Het immuunsysteem werkt steeds slechter en je krijgt steeds vaker infecties. Het gevaar bij HIV is dat je de lichte symptomen voor HIV over het hoofd ziet en vervolgens heftige symptomen van HIV krijgt door complicaties die ontstaan. De symptomen van de complicaties bij HIV lopen op van ernstig, naar levensgevaarlijk en dodelijk. Voorkom de complicaties door op de lichte symptomen te letten, ook al heb je jaren daarvoor onveilige seks gehad.

De symptomen van HIV die bij complicaties optreden zijn ernstig. Het meest opvallende en herkenbare symptoom bij HIV is het snelle verlies van veel gewicht. Veel HIV patiƫnten krijgen problemen met hun spijsvertering. Andere symptomen voor HIV zijn diarree en darminfecties. De complicaties worde steeds erger als de symptomen van HIV niet- of niet voldoende behandeld worden. Er kunnen schimmelinfecties ontstaan, verschillende soorten kanker en tuberculose. Hoewel tuberculose meestal de longen aantast kan deze bacterie overal in het lichaam toeslaan. Bij een snelle ontdekking van HIV kunnen medicijnen deze infecties, en alle andere bijbehorende HIV symptomen, in de hand houden. Zo niet dan kan HIV veranderen in AIDS. Een risico op HIV heb je alttijd bij onveilige seks met wisselende- of onbekende contacten. Ook al krijg je geen HIV symptomen je kunt de infectie wel bij je dragen en anderen besmetten.