Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Herseninfarct symptomen

Als iemand een herseninfarct heeft dan is er een deel in de hersenen dat geen bloed en zuurstof meer ontvangt. De herseninfarct symptomen zijn gemakkelijk te herkennen omdat het getroffen deel van de hersenen uitvalt. De delen van het lichaam die met het getroffen hersendeel in verbinding staan kunnen ook niet meer functioneren. Vaak gaat een licht herseninfarct aan een groot herseninfarct vooraf. Een licht infarct wordt een TIA genoemd. Dit lichte herseninfarct concentreert zich vaak op de functies boven de nek. De herseninfarct symptomen zijn gericht op het evenwichtsorgaan, de spraak en het zicht, Daarnaast kan de coördinatie over de ledematen verstoord zijn en kan het gezicht of een mondhoek scheeftrekken.

Bij een zwaarder herseninfarct wordt een groter gebied uitgeschakeld. De herseninfarct symptomen zijn niet alleen bij de spraak, het zicht, evenwicht en dergelijke te vinden maar vaak aan een hele zijde van een lichaam. Zowel in- als buiten het lichaam kan spierzwakte optreden. Er kunnen zenuwen uitvallen waardoor het gevoel verdwijnt, verlammingen kunnen optreden. Ernstige herseninfarct symptomen zijn het verliezen van het bewustzijn en een coma. De gevolgen van een herseninfarct kunnen ernstig zijn, bel altijd een arts. Ook bij een TIA die vanzelf over lijkt te gaan.

Bij een herseninfarct kun je de symptomen testen als het slachtoffer nog bij bewustzijn is. Herkenbare herseninfarct symptomen zijn verwarring, het slachtoffer begrijpt je niet, kan zich niet concentreren, praat verward of kan de woorden niet goed uitspreken, denkt lang over een antwoord na, gedraagt zich anders. Het zicht kan verstoord zijn, als je een hand ophoudt kan hij slechts een helft zien. De helft die het slachtoffer ziet functioneert nog. Controleer de andere zijde op verlammingssymptomen. Vraag te zwaaien of een hand te geven of de hand open- en dicht te doen. Ook kun je vragen om met het been of de voet te wiebelen. Geef je eerste bevindingen door aan de arts die uiteraard meteen gebeld is bij het zien van de eerste herseninfarct symptomen. Een licht herseninfarct duur soms maar een twintigtal minuten. Een beschrijving van de symptomen kan voor de arts dus belangrijk zijn.