Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Is bloemkool gezond?
Bijna elk mens is wel bekend met de witte bloemkool. Van het bestaan er een groene en paarse bloemkool is echter niet iedereen op de hoogte. De groene bloemkool heeft meer zon gezien en bevat hierdoor een grotere hoeveelheid vitamine C dan de overige soorten *bloemkool.

Een* bloemkool bestaat voor zo’n negentig procent uit water en bevat een heleboel vitamines waaronder vitamine B1, B2, B6, B11 en B12, maar eveneens vitamine C. Bovedien bevat bloemkool slechts weinig calorieën en helemaal geen vet. Verder bevat bloemkool eveneens grote hoeveelheden mineralen, welke gezond zijn voor het lichaam. Bij het bereiden van een bloemkool dient men er wel rekening mee te houden dat men deze niet te lang laat koken, want hierdoor worden de vitaminen en mineralen uit de groente verwijderd. Om die reden kookt men een bloemkool wat minder lang. Wat eveneens een goede oplossing is om de waardevolle stoffen in een bloemkool te kunnen bewaren is de bloemkool even te koken en daarna met bijvoorbeeld kruiden of een beetje geraspte kaas in de oven plaatsen. Dit is eveneens zeer gezond.

Doordat bloemkool voor een groot deel uit water bestaat maar ook vitamines en mineralen bevat is deze groentesoort gezond voor iedereen. Men kan de groente in grote hoeveelheden eten, zonder er dik van te worden en men krijgt dan bovendien de nodige vitaminen en mineralen binnen. Volgens wetenschappelijk onderzoek beschermt bloemkool eveneens tegen borstkanker. Ook zou volgens bepaald onderzoek vast zijn komen te staan dat het eten van bloemkool kankercellen kan verminderen en deze zelfs af laten sterven. *

Natuurlijk* dient men de bloemkool niet op te dienen met een sausje zoals een kaassaus of een roomsaus. Zeker niet wanneer men aan de lijn moet denken. Dergelijke sausjes bevatten namelijk een heleboel calorien en behoorlijk wat vetten.

Niet gekookte bloemkool is daarentegen wel als een ideaal borrelhapje te gebruiken, eventueel met een dipsausje gemaakt van yoghurt. In tegenstelling tot een heleboel andere knabbeltjes bevat bloemkool nauwelijks calorien en kan men er gerust van snoepen. Uiteraard is het gebruik van een borrel bij dit hapje niet aan te raden wanneer men wil afvallen.