Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Is witlof gezond?
Witlof is een soort groente die het beste groeit op een bodem welke niet is bemest. Dit noemt men ook wel arme grond. Witlof wordt, net zoals bij groenten zoals bijvoorbeeld asperges en bleekselderij het geval is, geforceerd. Dit wil zeggen dat in het donker de wortel in wordt gekort, bijvoorbeeld om het gewas sneller te doen groeien.

Witlof is een erg gezonde soort groente, want deze bevat een heleboel vitamine C en kalium. Daarnaast is witlof een groente die erg voedzaam is en welke veel mineralen bevat. Daarnaast zit er in witlof maar erg weinig calorieën, te weten: 2 kilocalorieën in elke honderd gram van deze groente. Witlof mag dus als een erg mager product worden beschouwd en kan dus in grote hoeveelheden worden genuttigd. Dit is goed nieuws voor iedereen die af wil vallen, zeker wanneer men zich bedenkt dat er in witlof geen vet zit.

In sommige gevallen kan witlof een wat bitter smaak hebben. Om dit zoveel mogelijk te kunnen voorkomen dient men dan ook te kiezen voor de stukken die het meest wit van kleur zijn, deze smaken namelijk het minst bitter. Verder dient men voor de consumptie van de witlof het groene hart weg te halen, dit is immers het meest bitter van heel de groente. Op het moment dat men kinderen witlof wil laten eten is het wellicht nodig om een beetje melk aan de groente toe te voegen. Deze melk zorgt er namelijk voor dat de bittere smaak van de witlof enigszins zal worden verminderd.

Behalve dat men witlof kan stoven of in de oven kan bereiden is het ook mogelijk om er een frisse salade van te maken. Door er wat zoete vruchten aan toe te voegen zullen zelfs kinderen al snel leren deze gezonde groente te waarderen en vaak zonder morren eten. Een ander voordeel van het verwerken van de witlof tot een salade is dat er geen waardevolle voedingstoffen verloren zullen gaan tijdens het bereidingsproces, bijvoorbeeld ten gevolge van de verhitting van de groente. Wanneer men de groente toch verhit dan is een korte bereidingstijd zeker aan te raden.