Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Ontgiften middels oilpulling

Wellicht heeft u er nooit eerder van gehoord, oilpulling. Het is een manier om schadelijke gifstoffen uit uw lichaam te verwijderen, waardoor u zich vitaler en energieker zult voelen. Tevens draagt oilpulling bij aan een gezondere huid en bijvoorbeeld wittere tanden. Maar wat houdt dat oilpulling precies in en waar komt het eigenlijk vandaan?

Oorsprong oilpulling
Oilpullig vindt zijn oorsprong in India, waar het gebruikt wordt bij een bepaalde gezondheidsleer, de Ayurveda. In deze gezondheidsleer wordt oilpulling voornamelijk gebruikt als mondverzorging, met als doel het verkrijgen van een frissere adem, het verwijderen van het aanwezige tandplak en het zorgen voor wittere tanden. De bewoners van India gebruiken oilpulling echter niet alleen ter mondverzorging, ook bij andere gezondheidsproblemen greep men oilpulling aan als hulpmiddel bij de genezing.

Werking van oilpulling
Oilpulling is zeer eenvoudig uit te voeren, het enige wat u voor deze behandeling nodig heeft is een eetlepel plantaardige, ongeraffineerde olie als lijnzaadolie, zonnebloemolie of bijvoorbeeld kokosolie. Door de eetlepel olie in uw mond te nemen en vervolgens gedurende tien tot vijftien minuten langs uw tanden te laten gaan, worden bacteriën en gifstoffen uit uw mond opgenomen in de olie. Na het kwartier spuugt u de olie uit, waarmee ook de schadelijke stoffen uit uw mond verdwijnen. Het is belangrijk om de olie niet door te slikken, omdat de stoffen hiermee in uw lichaam behouden blijven. Nadat u de olie heeft uitgespuugd, is het aan te raden om uw mond met lauw water te spoelen, een aantal glazen water te drinken en vervolgens uw tanden te poetsen.

U bereikt een optimaal resultaat met oilpulling als u dit dagelijks doet voor het ontbijt en eveneens voor u uw tanden heeft gepoetst. Doordat u de olie door uw mond laat gaan wordt de stofwisseling op gang gebracht en komen ook andere gifstoffen vanuit uw lichaam naar uw mond, alwaar het wordt opgenomen door olie.

Voordelen van oilpulling
Oilpulling heeft zoals eerder in dit artikel aangehaald, een aantal interessante voordelen. Zo zorgt oilpulling voor wittere en schonere tanden, geeft het u meer energie aan het begin van de dag, nemen de gevolgen van allergieën af en wordt ook de kans op migraine verminderd. Ook een betere slaap, een fijnere huid en een regelmatigere menstruele cyclus zijn veel gehoorde voordelen van oilpulling. Let wel, het verschilt natuurlijk per persoon, welke voordelen u ondervindt!