Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Zijn frambozen gezond?
Door wetenschappelijk onderzoek is vast komen te staan dat de framboos zeer gezond is en wellicht zelfs wel de aardbei weet te overtreffen hierin. Frambozen bevatten een grotere hoeveelheid antioxidanten dan bijvoorbeeld bij een tomaat, een appel of broccoli het geval is. De werking van de antioxidanten in de frambozen wordt door ellagitannines veroorzaakt. Dit is een looizuurachtige verbinding welke in geen enkel ander voedingsmiddel te vinden is, behalve in zeer kleine hoeveelheden in de aardbei.

Het is nog altijd niet helemaal duidelijk wat deze stof exact voor het lichaam van een mens kan betekenen, maar wel neemt men aan dat deze stof de werking van Chinese kruiden helend maakt. Daarnaast wordt door wetenschappers beweert dat ellagitaninnes zorgen voor een goede doorbloeding en dat dit gunstig is voor het hart en de bloedvaten, doordat de bloedcirculatie zo gunstig verloopt. De antioxidanten welke verder nog in de framboos zitten, zorgen ervoor dat de vrije radicalen minder vrij zullen zijn en de kans op het ontwikkelen van kanker evenals hart- en vaatziekten dus af zal nemen.

Het is vandaag de dag echter zo dat de framboos een tamelijk exclusieve vrucht is geworden in de zomermaanden. Dit is met name te wijten aan het feit dat de struiken waaraan de frambozen groeien een heleboel onderhoud vergen en tevens maar voor een korte tijd in bloei staat. De frambozen liggen op de markt dus niet zomaar voor het oprapen en heeft men deze dan uiteindelijk toch weten te vinden dan zal men er meer geld voor dienen te betalen dan bijvoorbeeld voor een gelijke hoeveelheid aardbeien. Dit extra geld zijn de vruchtjes echter wel degelijk waard, want het is een zeer gezond voedingsmiddel, wat op een heleboel verschillende gebieden bij zal dragen aan de gezond van het lichaam van de mens.

Maar naast het feit dat de framboos een erg gezonde vrucht is, is deze ook nog erg lekker en kan men deze gebruiken als tussendoortje, als nagerecht maar ook in sauzen of salades. De fris zoete of licht zure smaak van de frambozen is in staat om een heleboel gerechten wat extra’s geven.