Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Is knoflook gezond?
Vrijwel ieder mens is wel bekend met de knoflook en dan met name vanwege de enorm sterke geur ervan. Iemand kan van knoflook houden of juist helemaal niet. Toch is het zeker een overweging waard om de knoflook meer te gaan gebruiken bij de bereiding van gerechten, want het heeft een zeer gunstige uitwerking op de gezondheid van een *mens.

Knoflook* bevat immers de stof allicine. Dit is een stof die ervoor zorgt dat de menselijke weerstand tegen infecties en schimmels verhoogd wordt en zorgt er bovendien voor dat de bloeddruk en het cholesterolgehalte zullen worden verlaagd. In de knoflook zijn verder een aantal zwavelverbindingen aanwezig, welke ervoor zorgen dat het risico op kanker afneemt. Tevens verlicht het gebruik van knoflook allergieën en bouwt men er wat extra weerstand mee op.

Door al deze gunstige effecten mag worden gesteld dat de knoflook zeer zeker bijdraagt aan een goede gezondheid. Hoe verser de knoflook echter is, hoe gunstiger deze is voor de gezondheid. Namelijk want hoe verser de knoflook is wanneer deze wordt gebruikt, hoe meer positieve voedingsstoffen er nog in zullen zitten. Het is eenvoudig om een verse knoflook te kunnen herkennen namelijk aan de wat paarse kleur en het feit dat de knoflook zelf een beetje vochtig aan zal voelen. Tevens zit er dikwijls nog een groen steeltje aan de verse knoflook.

Het is in principe mogelijk om bij elke maaltijd knoflook te gebruiken. Er zijn zelfs personen die ervoor kiezen om de knoflook zelfs puur eten, dit is eveneens zeer gezond maar zorgt wel voor een kenmerkende ademgeur waarvoor een aantal mensen terugdeinzen. Op het moment dat men de knoflook heeft gekookt of gebakken zal deze typische geur aanzienlijk minder worden maar in veel gevallen niet volledig verdwenen zijn. Wanneer men echter van de positieve stoffen gebruik wil manken die zich in de knoflook bevinden dan dient men de geur echter op de koop toe te nemen of na het eten ervan bijvoorbeeld een blaadje mint te eten of de tanden goed te poetsen. Sommige mensen kiezen vanwege de geur tegenwoordig ervoor om knoflook in drageevorm te gebruiken.