Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Zijn druiven gezond?
Zowel de rode als de blauwe druiven bevatten meer antioxidanten welke krachtiger zijn dan de vitamines A en C bij elkaar. Daarbij komt verder nog dat blauwe druiven eveneens een phytochemical in zich heeft welke de verstoppingen en de verkalking van de aderen tegen zal gaan.

Verder zijn druiven rijk aan suikers, de zogenaamde druivensuiker. Deze kleine vruchtjes leveren om die reden op een erg korte termijn een heleboel bruikbare energie. Maar druiven bevatten daarnaast nog een heleboel organische zuren en vitamines uit de B groep. Het gaat daarbij om de vitaminen B1, B2, B3, B4, B5 en B6. Maar eveneens bezitten druiven B8 en B9. Verder hebben deze vruchten vitamine C en vitamine K in een kleine hoeveelheid in zich. Maar dat is nog lang niet alles want druiven zijn verder nog goed voor het hart- en de bloedvaten van de mens. Dit heeft met name te maken door de aanwezigheid van de polyfenolen in de druiven.

Op het moment dat men van plan is om druiven te gaan eten maar men last heeft van gevoelige darmen dan kan men het beste de schil samen met de pitten eerst uit de vruchtjes verwijderen.

Druiven bevatten in elke vijfhonderd gram slechts 3 gram aan eiwit, 1 gram aan vet en 75 gram koolhydraten. Er zit in druiven eveneens 1 gram kalium, 90 milligram calcium, 46 milligram magnesium en 100 milligram fosfor. Bovendien bevat een druif ook nog stoffen zoals ijzer, chloor, zink, koper en mangaan. Kortom: een druif mag men met een gerust hart een gezonde snack noemen.

Zeker voor mensen die behoefte hebben aan wat extra energie op korte termijn zijn druiven een goede oplossing omdat de druivensuiker vrij snel in het lichaam van de mens op kan worden genomen en dit zo van extra brandstof kan voorzien. Wel dienen mensen die lijden aan diabetes op te passen met de hoeveelheid druiven die zij in één keer eten. Het is immers niet gewenst dat hun bloedsuikerspiegel te hoog wordt. Dit kan echter gebeuren op het moment dat men een te grote hoeveelheid druiven in één keer binnen zou krijgen.