Er* is wetenschappelijk onderzoek verricht naar de meest belangrijke vitaminen in fruit. Uit dit onderzoek is vast komen te staan dat dit vitamine A, vitamine C en vitamine E betreffen maar dat fruit zoals een kiwi ook vaak foliumzuur, magnesium, kalium en voedingsvezels bevat. Uit dergelijk onderzoek is vast komen te staan dat de kiwi een echte krachtcentrale bleek te zijn voor wat de voedingsstoffen betreft die erin voorkomen. Op het moment dat men het heeft over de densiteit van de voeding, dan kan worden gezegd dat een kiwi de meest hoge van alle populaire soort fruit bevat.
Onder de voedingsdensiteit vetstaat men één van de criteria waardoor de voedingswaarde vergeleken kan worden met de calorische waarde van een bepaald voedingsmiddel. De voedingsdensiteit kan men berekenen door de hoeveelheid voedsel te nemen welke een persoon op een dag nodig heeft, deze vervol;gens om te zetten in procenten en deze dan weer te vergeleken met het percentage reële calorieën die men uit deze voeding weet te behalen. Op het moment dat voedsel voedzaam is, dan moet het een densiteit van drie of hoger hebben.
Naast lekker is een kiwi dus eveneens erg gezond voor de mens. Men kan deze vrucht bovendien op allerlei verschillende momenten van de dag gebruiken zodat men niet alleen een gezond tussendoortje heeft maar eveneens een verantwoord nagerecht of een onderdeel van een toetje of een ander lekkernij. Ook leent de kiwi zich uitstekend voor de garnering van allerlei schotels en gerechten en kan men de vrucht eveneens uitstekend verwerken in gezonde sappen en shakes.