Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Ananas is gezond?
De ananas is een vrucht die niet alleen lekker van smaak is maar ook nog eens rijk is aan vitaminen zoals: vitamine E en bètacaroteen maar ook aan mineralen zoals: magnesium, fosfor, kalium, ijzer, mangaan, zink, koper en jodium. De ananas bevat eveneens bromelaïne, dit is een eiwit-verterende enzym, een stof welke dikwijls wordt gebruikt voor het malser maken van vlees. Dit enzym is aanwezig in alle delen van de plant, maar met name in de steel. Omdat verse ananas bromelaïne bevat, kan deze niet worden gebruikt in gerechten waarin gelatine is verwerkt omdat het enzym de eiwitten (en dus ook de aanwezige gelatine) af zal breken. De kern van de ananas bevat de stof kinine. Deze stof wordt gebruikt om malaria tegen te gaan.

Één van de voordelen van het eten van ananas is dat dit helpt bij de opbouw van gezonde botten. De voordelen van ananas stimuleren niet alleen de groei van botten bij jonge mensen maar ook het aansterken van botten van oudere personen. Maar ook het tandvlees heeft baat bij het eten van ananas. Door het eten van ananas versterkt men het tandvlees aanzienlijk waardoor ook de tanden langer gezond en sterk zullen *blijven.

Muculaire* degeneratie wil zeggen een slijtage aan het netvlies, veroorzaakt door het afsterven van de kegeltjes, wat tot verlies in scherpte van het zicht zal lijden.
Ananas bevat veel beta-caroteen, dit is een antioxidant dat goed is voor de ogen en voor het zicht. Onderzoek heeft bewezen dat het eten van ananas aan een verminderde kans op Maculaire Degeneratie door ouderdom, de hoofdoorzaak van gezichtsverlies bij mensen op leeftijd leidt.

Van tijd tot tijd ananas eten zorgt ervoor dat pijnlijke gewrichten ten gevolge van osteoartritis ontlast worden. De pijn wordt erdoor verlicht. Bij hoesten en verkoudheid kan het eten van ananas de klachten doen afnemen. De vrucht bevat immers een heleboel vitamine C en maakt bovendien het slijm los. Verder draagt het eten van ananas bij tot een verbetering van de spijsvertering. Door een schijf ananas te eten na een maaltijd zal er minder gasvorming, misselijkheid verstopping en een opgezet gevoel voorkomen.